Båtforeningen Sjekta ligger idyllisk til nordvendt på Jeløyas vestside - i Tronvikbukta. Den har for tiden 295 medlemmer. Av disse har 160 båtplass. Ventetid for å få båtplass er ca 4 år.
Båtplassene er litt spesielle i og med at båtene ligger på land. De blir dradd opp med elektriske vinsjer. Maks størrelse på båtene er 16 fot (500cm), bredde 195cm.
Klubbhuset brukes
til litt av hvert. Hver formiddag og stort sett hver ettermiddag er det medlemmer tilstede som drikker kaffe, prater og juger. Mange er gjengangere og noen er fast inventar, men det er hyggelig når nye ansikter dukker opp.
I klubbhuset holder foreninga
årsmøtene sine, og styret har styremøtene sine her.
Klubbhuset leies også ut til medlemmene mellom 15.sept og 15.mai.
Høst, vinter og vår er det klubbaftener ca hver 6. uke. Her serveres de lekreste retter fra
erter, kjøtt og flesk til fantastiske skalldyr. I tillegg er det quiz og utlodning. Første uka under hummerfisket serveres det frokost i klubbhuset. Sjekk "hva skjer" for informasjon
Foreninga har fiskekonkurranse 1 gang i året
- gjerne tidlig på høsten.
VEDTEKTER
Vedtatt på generalforsamlingen 20.april 1967.
Revidert på årsmøtet 24.mars 2004
Revidert på årsmøtet 18.mars 2009
Revidert på årsmøtet 14.mars 2013
Revidert på årsmøtet 23.mars 2023
Vedtekter for båtforeningen Sjekta SA
§1 Foretaksnavn
1) Sammenslutningen er et samvirkeforetak og dets foretaksnavn er Båtforeningen Sjekta SA.
2) Medlemmene hefter ikke overfor kreditorene for foretakets forpliktelser.
§2 Forretningssted
(1) Foretaket har sitt forretningskontor i Moss kommune.
§3 Formål
(1) Foretaket har som formål å ivareta medlemmenes interesser vedrørende båtsport. Foretaket kan også drive annen virksomhet som er naturlig relatert til sin hovedvirksomhet.
§4 Medlemskap og andelsinnskudd.
(1) Innmelding skal skje ved skriftlig søknad til styret. Enhver som opptas som medlem, forplikter seg til å respektere foreningens lover og regler.Opparbeidet ansiennitet kan etter skriftlig søknad overføres til barn, barnebarn, søsken, ektefelle eller samboer.Det er medlemmenes plikt å skriftlig, melde fra til styret om adresseforandringer.
(2) Det føres medlemsregister med navn, fødselsnummer og adresse, samt størrelsen på andelsinnskuddet. Medlemsregisteret skal føres elektronisk.
(3) Medlemmet kan melde seg ut av foretaket ved skriftlig melding til styret. Ved utmelding har medlemmet ikke krav på å få tilbakebetalt hele eller deler av sin innbetalte medlemskontingent eller innbetalte avgift for leie av båtplass, bod, o.a.
(4) Andelene kan ikke omsettes eller pantsettes.
(5) Et medlem kan utestenges fra foretaket når medlemmet har krenket foretaket ved vesentlig mislighold, eller når tungtveiende grunner ellers tilsier utestenging. Som vesentlig mislighold regnes bl.a. at medlemmet ikke har betalt medlems-kontingent eller avgifter i forbindelse med båtplass, etter 2 purringer. Det er styret som fatter vedtak om utestegning.
(6) Ved utestenging har ikke medlemmet krav på å få tilbakebetalt hele eller deler av sin innbetalte medlemskontingent eller innbetalte avgift for leie av båtplass.
§5 Medlemskontingent
(1) Medlemskontingent og avgifter for leie av båtplass samt dugnadsavgift fastsettes av årsmøte og skal betales forskuddsvis pr kalenderår innen 1. mars.
(2)Depositum for båtplass (kr 2.000,- ref årsmøtevedtak 13.04.05) betales før tildeling av plass. Depositumet betales tilbake når båtplassen sies opp, båten er fjernet og boden er tømt. Hvert medlem skal betale en årlig medlemskontingent, avgift for leie av båtplass og dugnadsavgift (for de som har båtplass).
(3)Medlemskontingenten, avgift for leie av båtplass, samt dugnadsavgift fastsettes av årsmøtet, og skal betales forskuddsvis pr. kalenderår innen utgangen av mars.
(4)Dugnadsavgiften betales til betalende medlemmer som deltar minst en dag på dugnad.
§6 Båtplasser
(1) Maksimums lengde på båtene er 500 cm, maksimum bredde er 195 cm. Båten skal være sjødyktig, og båtplassen skal holdes i orden. Det skal ligge båt på båtplassen. Det skal gis beskjed til styret dersom båten fjernes over en lengre periode enn 2 uker.
(2) Båtplasser tildeles automatisk etter ansiennitet. Medlemmer som tidligere har takket nei til båtplass, eller har sagt opp sin båtplass, søker styret skriftlig når de igjen vil ha plass. De får da plass etter ansiennitetsprinsippet.
(3) Båtplassen kan etter skriftlig søknad til styret overføres til barn, barnebarn, søsken, ektefelle, eller samboer.
§7 Styret og daglig leder
(1) Styret velges på årsmøtet.
(2) Styret skal bestå av en leder og 3-5 styremedlemmer, samt 2 varamedlemmer. Leder og øvrige styremedlemmer velges for to år. Varamedlemmene velges for ett år.Ett av varamedlemmene er fast møtende i styret. Styremedlemmer kan gjenvelges.
(3) Selskapet har ikke daglig leder.
§8 Styrets oppgaver og myndighet
(1) Styret skal lede foretakets virksomhet.
2) Styret møtes så ofte som ledelsen og kontrollen av foretaket tilsier det. I tillegg holdes styremøter når minst 3 styremedlemmer krever det.
(3) Styret er beslutningsdyktig når leder eller nestleder og minst 2 styremedlemmer er til stede. Det skal føres protokoll over styrets møter, og protokollen skal underskrives av de fremmøtte styremedlemmer.
(4) Alle saker i styret avgjøres ved simpelt flertall. Ved stemmelikhet i styremøter er leders stemme utslagsgivende.
(5) Styrets leder og ett styremedlem tegner selskapet.
(6) Styret kan ansette daglig leder, eller leie inn arbeidskraft etter behov. Styret kan fastsette instruks for daglig leder og innleid arbeidskraft.
(7) Styret skal avgi innstilling om saker som legges frem for årsmøtet.
(8) Det er styret som tilsetter forretningsfører/regnskapsfører.
(9) Styret kan ikke uten at årsmøtet har gitt samtykke, fatte vedtak om å:
- overdra eller pantsette fast eiendom.
- kjøpe eller selge fast eiendom.
- tegne andeler eller aksjer i andre selskaper
§9 Valgkomite
(1) Valgkomiteen velges på årsmøtet.
(2) Det er styrets leder som på årsmøtet skal fremlegge forslag til valgkomite.
(3) Valgkomiteen skal bestå av 3 medlemmer og ett varamedlem, og som alle velges for 1 år.
§10 Årsmøte
(1) Den øverste myndighet i foretaket er årsmøtet. Årsmøtet skal avholdes hvert år innen utgangen av mars.
(2) Årsmøtet skal varsles av styret ved kunngjøring på foreningens nettside, ved oppslag på klubbhuset og melding på sosiale medie, mail eller SMS minst 3 uker i forveien. Varselet skal inneholde dato for årsmøtet og frist for innlevering av saker som ønskes behandlet.
(3) Saker som ønskes behandlet på årsmøtet, skal være styret i hende innen 7 dager før årsmøtet.
(4) Årsmøtet innkalles av styret.
(5) Innkalling og saksliste skal være tilgjengelig for medlemmene minst 1 uke før årsmøtet.
(6) Saksliste skal være tilgjengelig for medlemmene på forretningsførers kontor.
(7) Årsmøtet kan avholdes på det sted styret fastsetter.
(8) Årsmøtet skal ledes av styrelederen med mindre årsmøtet velger en annen møteleder. Møtelederen skal sørge for at det føres protokoll fra årsmøtet.
(9) Årsmøtet skal behandle følgende saker:
- 1 Konstituering (godkj. av innkalling, samt opptelling stemmeberettigede)
- 2 styrets årsberetning
- 3 årsregnskap
- 4 valg (styre- og varamedlemmer, valgkomite, revisor og hus/ arr. komite)
- 5 behandling av innkomne saker
(10) Det kan ikke stemmes over saker som ikke står oppført på sakslisten.
(11) Alle saker avgjøres ved simpelt flertall med mindre annet er utrykkelig nevnt i loven eller i disse vedtekter.Ved stemmelikhet på årsmøtet er møteleders stemme utslagsgivende. Har møteleder ikke stemt, eller gjelder det valg, avgjøres stemmelikhet ved loddtrekning.
(12) Forslag til vedtektsendringer skal forelegges styret som innstiller til årsmøtet. Forslag til vedtektsendringer skal være styret i hende minst 2 uker før årsmøtet. Endringer i vedtektene kan bare foretas av årsmøtet og krever minst 2/3 flertall av de avgitte stemmer.
(13) Styret har plikt til å møte på årsmøtet dersom de ikke har gyldig forfall.
(14) På årsmøtet har hvert medlem 1 (en) stemme.
(15) Et medlem kan møte ved fullmektig. Ingen kan være fullmektig for mer enn ett medlem. Fullmakten skal være skriftlig og datert.
Ektefelle/samboer eller lignende må ha fullmakt.
§11 Ekstraordinært årsmøte
(1) For innkalling til ekstraordinært årsmøte gjelder de samme frister som for ordinært årsmøte.
(2) Ekstraordinært årsmøte holdes når styret finner det nødvendig.
(3) Likeså skal ekstraordinært årsmøte avholdes når revisor eller minst 1/10 av medlemmene skriftlig krever det, og samtidig oppgir hvilke saker som ønskes behandlet. Ekstraordinært årsmøte behandler kun de saker som er varslet i innkallingen.
§12 Anvendelse av overskudd
(1) Overskuddet skal godskrives foretakets egenkapital. Overskuddet kan benyttes til løpende drift, vedlikehold og investering/videreutvikling av foretakets virksomhet, og som er i samsvar med selskapets formål.
(2) Virksomhetens avkastning skal bli stående i foretaket. Avkastningen kan benyttes til løpende drift, vedlikehold og investering/videreutvikling av foretakets virksomhet, og som er i samsvar med selskapets formål.
§13 Oppløsning og fordeling av nettoformuen
(1) Vedtak om oppløsning av foretaket blir gjort av årsmøtet med 4/5 av de avgitte stemmer.
(2) Ved oppløsning skal gjenværende midler, etter av foretaket har dekket sine forpliktelser gå til de som er medlemmer på oppløsningstidspunktet. Fordelingen skal skje på grunnlag av deres samhandling med foretaket de siste fem (5) år.
§14 Tvister
(1) Tvister mellom medlemmene eller mellom et medlem og foretaket skal først søkes løst ved forhandlinger, gjerne ved hjelp av en tredje person. Fører ikke slike forhandlinger fram, kan hver av partene forlange at tvisten behandles av de ordinære domstolene.